ENGLISH HERE

divider

logo
Zaterdag 17 Februari 2024
Grand Burlesque Night Out

KAARTEN HIER
€ 37,50
(Late bird 45,-)

20:00 - 02:30
First show at 21:30

WESTERUNIE,
Klönneplein 4-6,
Amsterdam

Dansfeest & shows
(Vooral staanplaatsen)

divider

Ervaar een onvergetelijke avond vol Tease op het grootste (maar toch intiem) feest van het Amsterdam Burlesque Festival!

Ontdek de unieke wereld van burlesque, waar sensualiteit, humor en vrijheid samenkomen. Bewonder extravagante kostuums, vier 'body positivity' en geniet van betoverende striptease-acts. Lady Marmalade leidt de avond met meer dan een dozijn lokale en internationale artiesten, met als kers op de taart Fay Loren in haar iconische champagneglas act.

Dans, flirt en geniet na de show van verfrissende drankjes op de Retro en Vintage 'Burlesque Beats' van DJ Charley en DJ Dionysius. Kom 'Dressed to impress' in Hollywood glamour, renaissance stijl of masked madness, en beleef een nacht geïnspireerd door The Great Gatsby, Moulin Rouge en meer.

Ook JIJ bent een ster op deze burlesque avond!

divider

Dit spektakel mengt show en dansfeest om het publiek te trakteren op een onvergetelijke avond vol Tease.

Het Amsterdam Burlesque Festival's grootste (maar toch gezellig intiem) evenement wordt georganiseerd door Madame Risquee, een van de grondleggers van Burlesque in Nederland, samen met Fay Loren, de bekendste burlesque ster van het land.

amsterdamBurlesque

Presentatie in in handen van de veelzijdige 'mistress of ceremonies': Lady Marmalade (NL/USA).

 

ladyLou
Lou L'Ámour

Meer dan een dozijn lokale EN internationale artiesten brengen vintage stijl EN verassende nieuwe acts. Op het podium schitteren o.a. body postvity queen: Bustie La Tish, powerhouse Miss Behave, drag/burlesque performer Eve Fatale, Boylesque door de Amerikaanse Chocoloate Show Boy, mystieke Medusa act door de Engelse Lily Lustre en veel meer fantastische artiesten die later aangekondigd worden.

Met als kers op de taart Fay Loren. Zij zal schitteren in haar gigantische champagneglas, omringd door adembenemende showdansers. Met haar 'glamorous and empowering' burlesque-shows heeft ze de wereld veroverd, van Las Vegas tot Istanbul.

Deze betoverende ervaring brengt je terug naar de gouden jaren van de revue; cabaret, dans, zang, humor en magie. Soms sensueel maar nooit ordinair.

burlesquefestival

Tussen de optredens en na afloop van de show nodigen we je uit om te dansen, te flirten en te genieten van verfrissende drankjes en chique cocktails. De Retro en Vintage 'Burlesque Beats' van de meest ervaren DJ's in dit genre; DJ Charley (Retrolicious) en DJ Dionysius (Paradiso etc.), zullen de sfeer verder opzwepen en de nacht transformeren tot een topfeest.

Kom 'Dressed to impress' voor een uitstapje in deze nachtclub terwijl de Candy Girls het publiek trakteren waan je je in een Hollywood musical of film-noir/glamour filmset, alsof Marilyn Monroe en Betty Page ieder moment binnen kunnen komen wandelen.
Denk aan films als The Great Gatsby, Boardwalk Empire, Peaky Blinders, Moulin Rouge en Babylon.

Kleding stijlen: golden-era Hollywood, risquée renaissance of masked madness. De roaring 20s, fabulous 40s of the vrolijke 50s tot de sexy 60s, en je bent zelf onderdeel van de show!

 

 

De volledige line-up wordt binnenkort aangekondigd,
maar wij garanderen een geweldige show!

madamerisquee@gmail.com


divider

Locatie

WesterUnie is een imposante club met industrieel interieur. Een sfeervolle ruimte van de gasfabriek gebouwd in 1883!

Het is gelegen in het Westerpark tussen het Centraal station en de A10-West en is daarmee gemakkelijk bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto of de fiets. Met een Q-park op 500 meter afstand is er ruim voldoende parkeerplek.


divider

Extra: Daisy Lee's burlesque accessoires verkoop

Daisy Lee is een autodidactische kostuummaker, oorspronkelijk afkomstig uit San Francisco, waar ze haar vuurdoop kreeg door kostuums te naaien voor drag queens in de vroege jaren '80. Daarna ging ze verder met het maken van circus kostuums voor kinderen. Altijd lerend terwijl ze nieuwe technieken uitprobeert, of het nu gaat om het restaureren van vintage textiel, capes, hoofdtooien of op maat gemaakte tepelkwastjes, elke nieuwe opdracht is haar favoriete! Ze zal aanwezig zijn op het Amsterdam Burlesque Festival met vintage sieraden, nieuwe tepelkwastjes die speciaal voor het evenement zijn gemaakt, en meer...

Ian aka Daisy Lee
Tel: 0625475277

@miz_lee_the_pastie_chef


divider

divider

Volg Facebook pagina hier

 

SUNDAY